Citol Nedir?

Citol’un başlıca kimyasalı sitalopram olan beyaz renkli, yuvarlak ve AL logosu bulunan antidepresan türü ilaçlardandır. Oval yapısı sayesinde ikiye bölünebilir ve böylece yarım doz kullanımına uygundur. Beyinde üretilen serotonin hormonuna yükseltme yönünde etkisi vardır.

Günlük piyasada 28 veya 56’lık tabletler halinde satılan bu ilaç, normal reçeteli bir şekilde satılır. SGK tarafından geri ödemesi yapılır. Serotonin hormonuna etkisi sayesinde ruh ve duygu bozukluklarının giderilmesinde büyük rol oynar.

Citol 20MG Tablet Ne İşe Yarar?

Yukarıda belirtilen hastalıkların dışındaki tüm bilgilendirilmeler, doktor tarafından yapılmalıdır.

Citol 40MG Tablet Nasıl Kullanılır?

Her gün yalnızca ağızdan alınmak üzere tabletler halindedir. Bir bardak dolusu su ile alınması tavsiye edilir. Günde tek doz kullanılabilir. Tabletleri alırken çiğnemeyiniz, acı bir tadı bulunur. Alkol ile beraber kullanılması tavsiye edilmez. Aç veya tok karna kullanılabilir. İlaç tedavisi süresi mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır.

Citol İlacının Ciddi Kabul Edilen Yan Etkileri Nelerdir?

Bahsedilen yan etkileri oldukça ciddi yan etkilerdir, görülmesi halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz.

İlginizi Çekebilir: Buscopan Ne İşe Yarar?

Citol İlacının Çok Yaygın Görülen Yan Etkileri Nelerdir?

Citol İlacının Yaygın Görülen Yan Etkileri Nelerdir?

Citol İlacının Yaygın Olmayan Yan Etkileri Nelerdir?

Citol İlacının Seyrek Yan Etkileri Nelerdir?

Yukarıda belirtilen yan etkiler veya harici bir yan etkinin görülmesi durumunda mutlaka hekim bilgilendirilmelidir.

Citol Ne İşe Yarar
Citol 20 Mg Ne İşe Yarar

Citol İlacı Hangi İlaçlarla Etkileşime Girer?

Yukarıdaki ilaçlar veya başka kullanılan ilaçların her biri mutlaka alanında uzman hekimlere bildirilmelidir.

Citol Tedavi Süresi Ne Kadardır?

OKB, depresyon, panik atak gibi ruhsal hastalıkların tedavisinde kullanılan her ilaç gibi iyileşme süresi birkaç haftayı bulmaktadır. İyi hissetme durumu her ilaç tedavisinde olduğu gibi gecikebilir. Kişi kendisini iyi hissetmese de ilacı kullanmaya devam etmeli, doktoruna danışmadan kesinlikle ilacı bırakmamalıdır.

Tedavi süresi kişiden kişiye değişmekle beraber ortalama 6 ay kadar sürmektedir. İlacın etkisi hakkında çok veya az yönünde bir izlenim varsa mutlaka hekime bildirilmelidir. Depresyonun tekrarlamaması gibi durumlarda kullanılıyorsa tedavi süreci uzayabilir.

Doktor kontrolünün dışında ilaç bırakılmamalı veya dozu arttırılmamalıdır. İlacın bırakılması halinde altta yatan hastalık devam edebilir, tekrarlayabilir.

Citol İlacının Kullanılmaması Gereken Durumlar Nelerdir?

Muscoril Nedir? >> https://www.www.cevrimiciterapi.com/muscoril/ Hemen İnceleyiniz!

Citol Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Yukarıda belirtilen hastalıklar veya haricinde bir hastalığı bulunan bireyler, tıbbi geçmişi hakkında hekimlerini detaylı ve eksiksiz bir şekilde bilgilendirmelidir.

Citol Tedavisinde Doz Aşımı Olursa Ne Yapmalı?

İlacın olması gerekenden fazla bir doz kullanımı söz konusu olduysa mutlaka muayene olunan hekime haber verilmelidir. Haber verme hususunda herhangi bir reaksiyon gelişmesini beklemeden direkt söylenmelidir. Olası bir yan etki görüldüğünde ise en yakın sağlık kuruluşuna derhal gidilmelidir.

Doz atlandıysa ve atlanılan doz yatmadan evvel hatırlandıysa içilmesinde bir sakınca yoktur. Gece veya ertesi gün hatırlandıysa ilaç alınmadan bir sonraki dozun gelişi beklenmelidir.

Citol Uyku Yapar Mı?

Citol, kullanımında çoğunlukla sersemlik hali oluşturmasa da ilacı kullanmaya başladığınızda baş dönmesi veya uyku hali gibi yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Etkiler tamamen geçene kadar araç kullanmaktan veya tehlikeli makinelerle çalışmaktan kesinlikle kaçınmalısınız.

Güvenliğiniz için, bu belirtileri dikkate alarak günlük aktivitelerinizi planlamanız gerekmektedir. İlaç kullanımına başladığınız ilk günlerde bu tür yan etkilerin görülme olasılığı daha yüksek olduğundan dolayı ilk dönemlerde dikkatli olmanız tavsiye edilir. Baş dönmesi ve uyku hali gibi yan etkiler zamanla azalacaktır fakat devam ederse veya şiddetli hale gelirse derhal doktorunuza danışınız.

Citol Çarpıntı Yapar Mı?

Citol kullanımı sonrası doğrudan kalp çarpıntısı çok beklenen bir durum olmamakla beraber nadir olarak görülebilmektedir. Bu tür bir etki çoğunlukla aşırı doz alımından kaynaklanmaktadır. Sersemlik hissi, titreme, aşırı huzursuzluk aşırı dozdan kaynaklı yaşanan en belirgin yan etkilerdendir. Bunlarla birlikte kan basıncında belirgin düşüş, vücudun su ve tuz dengesinde önemli değişiklikler, mide bulantısı ve kusma gibi semptomlarla karşılaşırsanız derhal doktorunuza başvurunuz. Doz aşımı olmaması için doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde kullanınız ve tek başınıza doz azaltmayınız veya artırmayınız.

İlginizi Çekebilir: Arveles Nedir? 

[wp-faq-schema title=”Citol Sık Sorulan Sorular”]

Bir Diğer İçeriğimiz: Hipomani Nedir?
Call Now Button